„Belátás nélkül a lelkiismeret vak.”

Bert Hellinger: Gondolkodtató

 

Nehézségben a potenciál

 

Látott már valaki olyan embert, aki mindent megkapott az élettől, semmilyen személyes válságba soha nem került és minden tehetség és anyagi függetlenség az ölébe hullt és ezek után egy bölcs, elfogadó, és kedves ember lett belőle?

A választ megkockáztatom - Nem! Még egyetlen olyan terápiás módszerről sem hallottam, amely könnyek nélkül, varázsszóra és mosolyok mellet oldotta volna meg  nehézségeinket. A katarzis a legmélyebb, legbensőbb pontból kiindulva tud a felszínre robbanni a leghatékonyabban.

Mert ha valaki igazán önismeretre és fejlődésre adja a fejét, akkor azt megszerezni csak akkor tudja, ha a  legnagyobb ellensége és barátja szemébe tud nézni őszintén és elfogadással, mégpedig a sajátjába. Az életen átbalettozva, nehézségek nélkül nincs lelki fejlődés, bármely módszert is választja az ember. Elfogadni éppoly nehéz önmagunkban azt, amit hibáztunk és éppoly nehéz a helyes polcra tenni azt amire büszkék vagyunk önmagunkban. A hibáinkat túl-, a jó tulajdonságainkat pedig alacsonyan értékeljük. Az egyensúly pedig a belátással állhat elő.