Nevem: Tóth Julianna

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola hallgatójaként, mentálhigiénés szociális munkás szakon diplomáztam.
Többéves csoportvezetői gyakorlatom van – önismereti csoportvezetőként a Gyermekvédő Ligánál (1993); pszichodráma asszisztensként (2000) a Magyar Pszichodráma Egyesületnél.
Az Iparművészeti Egyetemen tipográfiai végzettséget szereztem.

A családfelállítás módszerét az Eurasys (Európai Rendszerállítási Akadémia, Németország) felsőfokú rendszerállítói képzésén sajátítottam el Bert Hellinger közvetlen tanítványaitól, Wilfried Nellestől, Heinrich Breuertől és Wilfried de Philipptől, a magyarországi Rendszerakadémián – Angster Máriától és Csurgó Sándortól.
Sokat tanultam Mattyasovszky Lászlótól – Bert Hellinger pályatársától és kollégájától –, aki abban is segített, hogy A Rendszerfelállítás Kiskönyvtára sorozatban megkezdjem Bert Hellinger legfontosabb műveinek magyar kiadását.

Tanáraim voltak még Dr. Guni Leila Baxa pszichológus, pszichoterapeuta – a rendszerszemléletű családterápia módszerének kiképző terapeutája –, Barbara Innecken – a különböző rendszerszemléletű terápiák alapján megalkotott Neuro Imaginatives Gestalten (Neuroimaginatív Képalkotás) módszer kidolgozója az egyéni családfelállításban, illetve Alfred Ramoda Austermann és Bettina Austermann, akik a magyarul is olvasható „Dráma az anyaméhben” azaz az elveszített ikertestvér című könyvek szerzői.


2008 óta tartok családfelállítást csoportban és egyénileg is.