„Az elért az elengedése által válik termékennyé.”

Bert Hellinger: Gondolkodtató

A kényszerválasztásaink romboló jellege

Kényszerpályáink sokszor abból adódnak, hogy nem ismerjük eléggé önmagunkat. Sokszor fogalmunk sincs arról, hogy a család vagy a karrier a fontos számunkra. A pénz, vagy az együtt eltöltött idő ad nagyobb örömöt. Például, ha valaki a karrierje érdekében elhanyagolja a társát vagy a családját, akkor egyértelmű, hogy a karrierje sokkal fontosabb értéket képvisel az életében, mint a családja. Bár ha megkérdeznénk őt, lehet, hogy pont az ellenkezőjét állítaná. Mivel a saját érzései és értékrendje ellen tesz, illetve hoz döntéseket, természetes, hogy rossz érzése lesz.

Az ilyen jellegű értékbizonytalanságok sokszor állítanak minket választások elé. A legbiztosabb, és a számunkra legjobb döntéseket mindig csak akkor hozhatjuk meg, ha teljesen tisztában vagyunk az értékrendünkkel. Tudjuk mi a legfontosabb számunkra és tudjuk, hogy mi nem fontos számunkra. És tudjuk, azt is, ha ellentétes értékek is vezetnek bennünket. Olyan egyértelmű lenne a válaszunk arra, hogy kinek mi a fontos! Mégis ha egy olyan helyzetbe kerülünk, ahol döntést kell hozni - például focizni viszem a gyerekem vagy bemegyek dolgozni a hétvégén - abban az esetben ha az értékrendünk ellen hozunk döntést óhatatlan, hogy rossz érzésünk lesz. Hát ez az a rossz érzés, ami kényszerválasztásainkat végigkíséri. És ez az érzés tesz majd arról, hogy még nagyobb disszonanciát éljünk meg az életünkben, saját magunkra kényszerített rossz döntéseink által.

Abban az esetben tölthet el jó érzés bennünket, ha döntéseink a saját értékrendünket követi. Ebben ad segítséget többek között az Életcél csoport. Segít abban, hogy megtaláljuk a harmóniát a belső vezérlő értékeink és a cselekedeteink kölcsönhatásában.

Így nem hozhatunk rossz döntéseket és a döntésünk mellett teljesen elkötelezhetjük magunkat - természetesen jó érzéssel!

Életcél csoport: Május 1-én a Hellinger Stúdióban.

Információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.