„Kilépsz a napfénybe, és máris világos van.”

Bert Hellinger

 

Van az életnek olyan területe, ahol azok érhetnek el nagyobb eredményeket, akiknek a sorsa nehezebb volt! És ez a siker, a sikeres élet. Megtanulható, hogy a hátrányból hogyan lehet előnyt kovácsolni, hogyan hozhatod magad formába az önismereted által.

Mindenki sokat tud beszélni önmagáról, de az önmagunkat meghatározó gondolatokat tisztán ismerni és használni egészen más dolog. Énképünk véletlenszerűen formálódott, a jó-rossz élmények által a szülői házban. Kinek hasznos, és egészséges, kinek haszontalan és egészségtelen énképet sikerült kialakítania önmagáról az élete folyamán.

Az énképünk átalakítása tehet bennünket talpraesetté, és sikeressé. A régebbi kellemetlen helyzetek tapasztalatait felhasználva, már el tudjuk kerülni később a csapdákat, és természetesen tudunk reagálni meglepő helyzetekben, az új megerősített énképpel. Amikor énképünk összhangban van az értékeinkkel, magas az önértékelésünk, ha nem, akkor pedig alacsony. Ezért célszerű számba venni értékrendszerünket és annak megfelelően kitűzni a célunkat.

Nagyon fontos, hogy a céljaink, ha összeférhetetlenek alapvető értékeinkkel, akkor az a cél örökre elérhetetlen marad számunkra. Például annak, akinek a fogyasztás nem tartozik az értékes dolgok közé, az sosem lehet sikeres az MLM rendszerekben, mert a kettő kizárja egymást. Sok pénzt és energiát megspórolhatunk ezek ismeretében.

Manapság sok sikerkönyv témája az önmegvalósítás, ami nagyon hasznos dolog, arra azonban nem térnek ki ezek a könyvek, hogy miképpen lehetünk sikeresek. A problémák kellő ismeretén és az önszuggesztión kívül nem tartalmaznak gyakorlati lépéseket arra vonatkozóan, hogy milyen módon tudjuk a tanultakat a mindennapokban használható készségekké formálni, és alkalmazni azokat.

Ezt a hiányosságot pótolja az életcél-csoport, melynek speciális tematikáját többféle önismereti módszer technikájából állítottam össze.