Mattyasovszky László budapesti családállítási csoportja


Mattyasovszky László Németországban élő magyar származású terapeuta, aki család- és rendszerállítás módszerével dolgozik hosszú évek óta. Bert Hellingernél tanult, több terápiás módszert is elsajátított, jelenleg több országban tart kiképző és önismereti csoportokat. Részletesebben tájékozódhat róla a www.hellinger.hu honlapon.

A módszerről röviden:

Maga a családállítás rövidterápiás módszer, de nagyon jól integrálható folyamatban lévő hosszabb terápiákba, családterápiába és egyéni terápiákba Terápiás elakadásoknál irányt mutathat mind a kliensnek, mind a terapeutának, segíti az egész rendszerre való rálátást. Egyéni terápiákban is alkalmazható technikái, nagyon hatékonyan segítik behozni a rendszerszemléletet a terápiás folyamatba (bábukkal, papírlapokkal, más eszközökkel is dolgozhatunk).

A módszer egyik alapgondolata, hogy megoldatlan konfliktusokban gyakorta szerepet játszhatnak a család titkai, elfelejtett tagjai, feldolgozatlan traumák.

A családállítás felszínre hozhatja a rejtett, néha többgenerációs kötődéseket. A problémát a család egészének összefüggésében vizsgálja.

Az információkat a családtagokat helyettesítő un. képviselők térbeli helyzetéből, ezek finom reakcióiból kaphatjuk meg.

A rejtett történetek felfedése, tudatosítása majd az oldás és az erőforrások mobilizálása a terapeuta segítségével történik.

A csoport időpontja: 2010. október 5-6. két nap,


illetve 2010. október 6. egy nap, a jelentkezők számától függően.

Helyszín: Budapest, a csoport nagyságától függ, később értesítem a jelentkezőket!
Részvételi díj: 30.000Ft (15000Ft/nap)

Információ és jelentkezés:
Orosz Balázs
Tel.: 0630/289-23-48
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük jelentkezési szándékukat mielőbb jelezzétek!